Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΟΣ - ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Woman Phyto Activ



Τι είναι η κλιμακτήριος;

Η κλιμακτήριος είναι η περίοδος μετάβασης από την αναπαραγωγική ηλικία στην εμμηνόπαυση. Διαρκεί συνήθως 1-2 χρόνια, αλλά μπορεί να φτάσει και τα 5-6. Κατά την κλιμακτήριο ξεκινούν οι διαταραχές του εμμηνορυσιακού κύκλου: στην αρχή ο κύκλος γίνεται πιο σύντομος, για παράδειγμα από 28 ημέρες μπορεί να φτάσει τις 24-26 ημέρες, στη συνέχεια η έμμηνος ρύση εμφανίζεται πιο αραιά (π.χ. κάθε 2-3 μήνες),
μέχρι να καταλήξει να σταματήσει τελείως.
Όταν ο κύκλος αρχίσει να γίνεται ακανόνιστος, είναι σκόπιμο να γίνει ένας αιματολογικός ορμονικός έλεγχος και ένα υπερηχογράφημα μήτρας-ωοθηκών, που θα βεβαιώσουν ότι οι ανωμαλίες του κύκλου οφείλονται στην εμμηνόπαυση. Αφού επιβεβαιωθεί η κλιμακτήριος, χρειάζεται να γίνουν οι εξετάσεις που συστήνουν οι ειδικοί, για να αποφασιστεί αν είναι απαραίτητο να πάρετε κάποια ειδική θεραπεία (π.χ. για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης).
Tα συμπτώματα της κλιμακτηρίου

Δεν έχουν όλες οι γυναίκες ενοχλητικά συμπτώματα κατά την περίοδο της κλιμακτηρίου. Μάλιστα, το 20% των γυναικών δεν εμφανίζουν καν συμπτώματα, το 60% έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ μόνο το 20% βαριά. Το αν μια γυναίκα θα έχει ή όχι συμπτώματα κατά την κλιμακτήριο δεν μπορεί να προβλεφθεί εύκολα. Oι ειδικοί εξηγούν ότι οι γυναίκες που έχουν έντονο προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, μπορεί να ταλαιπωρηθούν περισσότερο κατά τη διάρκεια της κλιμακτηρίου, καθώς το νευρικό τους σύστημα είναι πιο ευαίσθητο στις ορμονικές αλλαγές. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στις γυναίκες που έχουν περάσει κατάθλιψη λοχείας, αλλά και με όσες έχουν χειρουργική εμμηνόπαυση (π.χ. λόγω αφαίρεσης της μήτρας), επειδή η πτώση των ορμονών είναι πολύ απότομη. Επειδή τα δυσάρεστα συμπτώματα της κλιμακτηρίου σχετίζονται με τη διακοπή παραγωγής οιστρογόνων από τις ωοθήκες, όλα εξαρτώνται και από το πόσο χαμηλά θα φτάσουν τελικά τα επίπεδα των οιστρογόνων στον οργανισμό. Oι ορμόνες αυτές επηρεάζουν τη λειτουργία της μήτρας, του κόλπου, των μαστών, επιδρούν άμεσα και έμμεσα στη λειτουργία άλλων οργάνων και επίσης επηρεάζουν τον ψυχισμό της γυναίκας.
Τα συχνότερα συμπτώματα που απασχολούν τις γυναίκες στην κλιμακτήριο (το κλιμακτηρικό σύνδρομο δηλαδή, που αποτελεί τη βασικότερη άμεση επίπτωση της εμμηνόπαυσης) είναι:
• Εξάψεις (αίσθηση ζεστού και κρύου), φουντώματα, εφιδρώσεις.
• Έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος, ξηρότητα του κόλπου, που έχει ως συνέπεια τον πόνο κατά την ερωτική επαφή, την αύξηση των λοιμώξεων στην περιοχή του κόλπου, καθώς και διαταραχές της ούρησης.
• Ψυχοσυναισθηματική αστάθεια, ευερεθιστότητα, ξεσπάσματα κλάματος, αίσθημα κόπωσης, αϋπνία και απώλεια ενδιαφέροντος για τις συνήθεις ασχολίες.
 
Πρόωρη εμμηνόπαυση
 
Περίπου το 50% των γυναικών φθάνουν στην εμμηνόπαυση γύρω στα 50 τους χρόνια και το 95% των γυναικών έχουν πια μπει στην εμμηνόπαυση μέχρι την ηλικία των 56 ετών. Η ακριβής ηλικία της εμμηνόπαυσης μιας γυναίκας δεν μπορεί να προβλεφθεί, αν και θεωρείται ότι η αντίστοιχη ηλικία της μητέρας μπορεί να αποτελέσει σημείο-οδηγό. Σε γενικές γραμμές, η εμμηνόπαυση ξεκινάει νωρίτερα σε όσες γυναίκες καπνίζουν και σε όσες έχουν εκτεθεί σε τοξικούς παράγοντες και ακτινοβολία. Όσον αφορά τις παχύσαρκες γυναίκες, για τις οποίες έχει γίνει πολύς λόγος ότι μπαίνουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, η αλήθεια είναι ότι επειδή έχουν περισσότερα οιστρογόνα -λόγω αυξημένης συγκέντρωσης λίπους-, έχουν ίσως πιο παρατεταμένη κλιμακτήριο. Από την άλλη πλευρά, η πρόωρη εμμηνόπαυση- πριν τα 40 (πρώιμη ωοθηκική ανεπάρκεια)- είναι συνήθως κληρονομική και συναντάται στο 1-2% των γυναικών.
 
Οστεοπόρωση: Ένα πρόβλημα της εμμηνόπαυσης
 
Η οστεοπόρωση είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που μπορεί να απασχολήσουν τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Άλλωστε, ήδη από την ηλικία των 35 ετών, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, παρατηρείται μια αργή συρρίκνωση της οστικής μάζας. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων προκαλεί αυξημένη απώλεια ασβεστίου από τα οστά.
Λάβετε τα μέτρα σας:
• Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα μέτρησης της οστικής πυκνότητας είναι φυσιολογικό, τότε δεν χρειάζεται να πάρετε κάποιο επιπρόσθετο ειδικό σκεύασμα. Μόνο αν δεν λαμβάνετε την απαιτούμενη ποσότητα από τη διατροφή σας ίσως χρειαστείτε συμπλήρωμα Ασβεστίου (που περιλαμβάνει κατά κανόνα και βιταμίνη D). Τα σκευάσματα αυτά πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά.
• Στην περίπτωση, όμως, που η μέτρηση της οστικής πυκνότητας δείξει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τότε θα πρέπει είτε να ακολουθήσετε ειδική θεραπεία για την οστεοπόρωση (κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα - όχι μόνο ορμονικά), που περιορίζει την αποικοδόμηση των οστών, είτε να ακολουθήσετε ορμονική θεραπεία, που προστατεύει από την οστική απώλεια.
 


5 μύθοι για το ασβέστιο


1. O μύθος: Σημασία έχει πόσο ασβέστιο πήρε κανείς στα νιάτα του. H προσπάθεια να παίρνουμε περισσότερο σε μεγαλύτερες ηλικίες δεν έχει νόημα.
H πραγματικότητα: Η λανθασμένη αυτή άποψη επικράτησε για πολλά χρόνια. Σήμερα, όμως, είναι γνωστό ότι οι αποθήκες ασβεστίου στα οστά χρειάζονται ανανέωση και τροφοδότηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Με τη διαφορά πως, όσο μεγαλώνει κανείς, από τη μια η διατροφή του αλλάζει, καθώς ενδεχομένως απαιτείται ειδική δίαιτα για διάφορες παθήσεις, και από την άλλη μειώνεται η απορρόφηση του ασβεστίου μέσω του εντέρου. Έτσι γίνεται δυσκολότερο για τον οργανισμό να λάβει το απαραίτητο ασβέστιο μέσω της τροφής και αυτό καθιστά ένα συμπλήρωμα διατροφής απαραίτητο.
 
2. O μύθος: Στην Ελλάδα, χάρη στην ηλιοφάνεια, παίρνουμε όλη τη βιταμίνη D που χρειαζόμαστε, άρα η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D δεν είναι απαραίτητη.

H πραγματικότητα: Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει ο οργανισμός να λάβει το ασβέστιο από τη διατροφή και να το εναποθέσει στις αποθήκες του, είναι να έχει επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D. Παλιότερα κυριαρχούσε η λανθασμένη εντύπωση πως είναι πολύ εύκολο να αποκτηθεί η βιταμίνη αυτή, π.χ. από τον ήλιο ή τις τροφές. Τελευταίες έρευνες ανατρέπουν αυτή την πεποίθηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, οι κάτοικοι της Μεσογείου δεν προσλαμβάνουν αρκετή βιταμίνη D, με αποτέλεσμα το ποσοστό της οστεοπόρωσης σε αυτές τις
χώρες να έχει αυξηθεί σημαντικά εξ αιτίας αυτής της λεγόμενης «μεσογειακής ανεπάρκειας». Τι μπορεί να γίνει; Το καλύτερο είναι να εμπλουτιστεί η διατροφή των παιδιών σε λιπαρά, τυρί, γαλακτοκομικά, λαχανικά και κρέας (π.χ. συκώτι). Συνήθως, όλες οι τροφές που περιέχουν ασβέστιο, παρέχουν στον οργανισμό και την απαραίτητη βιταμίνη D για την απορρόφησή του. Οι ενήλικοι, πρέπει να δώσουν προσοχή στη διατροφή τους, προκειμένου να καταναλώνουν τροφές εμπλουτισμένες με τις πολύτιμες αυτές ουσίες, ενώ μπορεί να χρειαστούν και διατροφικά συμπληρώματα.

3. O μύθος: H φέτα είναι το τυρί που περιέχει το περισσότερο ασβέστιο.
 
H πραγματικότητα: Τα κίτρινα τυριά είναι αυτά που είναι πλουσιότερα σε ασβέστιο, μεταξύ των οποίων την πρώτη θέση κατέχει η παρμεζάνα.

4. O μύθος: Αν έχω οστεοπόρωση, η αλλαγή στη διατροφή μου και η γυμναστική είναι αρκετά για να με βοηθήσουν.
 
H πραγματικότητα: Από τη στιγμή που θα διαγνωστεί μείωση της οστικής μάζας, η πρόσληψη επιπλέον ασβεστίου και η σωματική άσκηση μπορούν να ενισχύσουν τον οργανισμό, αλλά δεν αρκούν για να θεραπευτεί η ήδη υπαρκτή οστεοπόρωση ή να εξαλειφθεί η έντονη προδιάθεση για οστεοπόρωση. Εκείνο που πρέπει να γίνει συνειδητό είναι πως οι γυναίκες μετά τα 45 (όπως και
οι άνδρες μετά τα 60) θα πρέπει να κάνουν εξετάσεις για οστεοπόρωση και να ακολουθούν με ευλάβεια τη θεραπεία που τους συστήνει ο γιατρός.

5. O μύθος: Αν παίρνω καθημερινά συμπλήρωμα ασβεστίου, θα αποκτήσω πέτρες στα νεφρά.
 
H πραγματικότητα: Άλλος ένας μύθος που έχει καταρριφθεί! Οι δόσεις στα συμπληρώματα ασβεστίου είναι τέτοιες, που απλώς εξισορροπούν τον οργανισμό. Είναι πρακτικά αδύνατο να δημιουργηθούν πέτρες στα νεφρά.


WOMAN PHYTOACTIV - Το Νέο Συμπλήρωμα Διατροφής Woman Phytoactiv είναι η επιστημονική πρόταση της LR για την ενίσχυση του γυναικείου οργανισμού κατά την περίοδο της κλιμακτηρίου


Σε αυτή την φάση, που έχει μέση διάρκεια 4 χρόνια και κατά την οποία αρχίζουν οι διαταραχές του εμμηνορυσιακού κύκλου μέχρι αυτός να εκλείψει εντελώς, η ενίσχυση του οργανισμού κρίνεται πολλές φορές απαραίτητη.
Το Woman Phytoactiv αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα για αυτήν την περίοδο, καθώς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε Ασβέστιο, Βιταμίνη D3, Εκχύλισμα κόκκινου τριφυλλιού και Ισοφλαβόνες από κόκκινο τριφύλλι. Οι πολύτιμες αυτές ουσίες στηρίζουν τον οργανισμό, δρώντας κατά των δυσάρεστων συμπτωμάτων της δύσκολης αυτής φάσης. 
Το Ασβέστιο είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών, του εγκεφάλου και κυρίως των οστών και δοντιών: συνεργάζεται με το φώσφορο για την οικοδόμηση της οστέινης μάζας και προλαμβάνει την οστεοπόρωση. Η έλλειψη Ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει διάφορα σοβαρά προβλήματα για την υγεία, όπως ραχίτιδα, οστεομαλακία και οστεοπόρωση. 
Η Βιταμίνη D3 ενεργοποιεί σε μεγάλο βαθμό το ασβέστιο και τον φώσφορο και είναι απαραίτητη για την ακεραιότητα των οστών.Βοηθά στην αφομοίωση της Bιταμίνης Α και στην πρόληψη των κρυολογημάτων σε συνδυασμό με τις Βιταμίνες Α και C. Το Κόκκινο Τριφύλλι έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες, μερικές από τις οποίες είναι η καταπολέμηση των διαταραχών της εμμηνόπαυσης, η βοήθεια στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Ο συνδυασμός των παραπάνω θρεπτικών συστατικών σε ένα συμπλήρωμα διατροφής, προσφέρει αποδεδειγμένη ανακούφιση του οργανισμού από τις διαταραχές της εμμηνόπαυσης. Το Νέο συμπλήρωμα της LR Woman Phytoactiv, χάρη στα μοναδικά του οφέλη ήρθε να γίνει ο Νέος Σύμμαχος του Ωραίου Φύλου! Καταπολεμά τα δυσάρεστα συμπτώματα της κλιμακτηρίου και της εμμηνόπαυσης και θωρακίζει τον οργανισμό σας με τον καλύτερο τρόπο.

Εκχύλισμα από Κόκκινο Τριφύλλι

Το Κόκκινο Τριφύλλι (Trifolium pratense) ή Μηδική αποτελεί φυτό ιδιαίτερα θεραπευτικό και πηγή πολλών βιταμινών, αζώτου, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και φωσφόρου. Καταπολεμά τις διαταραχές των γυναικών στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, ενώ έχει ευεργετική δράση στη γονιμότητα και των δύο φύλων.
Έρευνα έδειξε ότι δρα και ως ένα είδος φυτικού Viagra, μόνο που η δράση του είναι πιο αργή, ενώ επίσης βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.
Το εκχύλισμα από κόκκινο τριφύλλι είναι μία από τις πιο υψηλόβαθμες πηγές φυσικής ισοφλαβόνης (αντιοξειδωτικό) και είναι ποσοτικά και ποιοτικά ανώτερη του φασολιού της σόγιας. Είναι μάλιστα 45 φορές πιο ενεργό σε σχέση με το βάρος του. Αυτό δήλωσαν ερευνητές του Τμήματος Ενδοκρινολογίας του Νοσοκομείου St. Leonards στο Σίδνεϊ, οι οποίοι μελέτησαν συμπληρώματα διατροφής με φυτοοιστρογόνα που είχαν ως βάση τους εκχύλισμα από κόκκινο τριφύλλι, ασβέστιο και βιταμίνη D3, διαπιστώνοντας ότι ανακούφισαν τις γυναίκες που υπέφεραν από διαταραχές της εμμηνόπαυσης.
Οι ισοφλαβόνες (φυτικά οιστρογόνα) είναι δευτερεύοντα σύνθετα φυτών ιδιαίτερα διαδεδομένα στην Ασία. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που οι Ασιάτισσες αντιμετωπίζουν ελάχιστες σωματικές και ψυχικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης συγκρινόμενες με της γυναίκες της Δύσης, καθώς η δίαιτά τους είναι πλούσια σε φυτικά οιστρογόνα (ισοφλαβόνες). Εξάλλου, η παραδοσιακή ασιατική κουζίνα φημίζεται εδώ και αιώνες ότι συμβάλλει στη γενικότερη ευεξία, η οποία είναι γνωστό πια πως οφείλεται σ’ αυτές τις ισοφλαβόνες. Η ευρωπαϊκή δίαιτα, όμως, περιλαμβάνει εξαιρετικά μειωμένες ποσότητες ισοφλαβόνης.
Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα του κόκκινου τριφυλλιού βοηθά και στην αναχαίτιση της πορείας της οστεοπόρωσης αλλά και στην καλή κυκλοφορία και τον καθαρισμό του αίματος, καθώς επιδρά θετικά στο λεμφικό σύστημα και το ήπαρ, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, με κατανάλωση 57 χιλιοστόγραμμων καθημερινά, μπορεί να μειωθούν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα. Η ευεργετική δράση του κόκκινου τριφυλλιού φτάνει μέχρι και την προστασία των αρτηριών, βοηθώντας έτσι στην αποφυγή καρδιοαγγειακών παθήσεων, ενώ ακόμη μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία το διαβήτη, την ψωρίαση, το παιδικό έκζεμα, τη βρογχίτιδα και τον κοκκύτη. Είναι αντιτοξινωτικό, τονωτικό – ιδανικό σε περιπτώσεις αναιμίας και ανορεξίας- και καθαρίζει τα μικρόβια του εντέρου. Στην Ασία, χρησιμοποιείται επίσης αποτελεσματικά στις κρίσεις άσθματος, ως διουρητικό και ως αντιφλεγμονώδες, αλλά και σε μορφή κρέμας για τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια.



Προμηθευτείτε το woman phyto activ απο την εταιρεία LR. Δείτε τον κατάλογο και τις τιμές εδώ. Για τις παραγγελίες σας τηλεφωνήστε μου στο τηλ. 2226055393 και 6946284824