Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ω3 ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Τα τελευταία χρόνια γίνεται συχνά λόγος για μια σχετικά νέα, αλλά πολλά υποσχόμενη κατηγορία λιπαρών οξέων, τα λεγόμενα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Πολλά έχουν ακουστεί στα περιοδικά, στις εφημερίδες και στην τηλεόραση για τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και πολλές είναι οι έρευνες που μπορεί να βρει κανείς για αυτά στη βιβλιογραφία. Επιπροσθέτως, μέσα στα τελευταία 8 χρόνια τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα αξιοποιήθηκαν από τις βιομηχανίες υγιεινών προϊόντων και τις φαρμακοβιομηχανίες για την παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά και από τη βιομηχανία τροφίμων για τον εμπλουτισμό προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως το ψωμί και το γάλα. 

Υπάρχουν ερευνητικές ενδείξεις ότι τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχουν αντιυπερτασική δράση και μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση του κινδύνου θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο κατά 50% αν καταναλώνονται σε ποσότητα 1500mg εβδομαδιαίως. Τα άτομα που πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη μπορούν και αυτά να επωφεληθούν από τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση τους συντελεί στην καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος και την αύξηση των επιπέδων της καλής (HDL) χοληστερίνης. 

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ωφέλιμη δράση των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων στους πόνους που οφείλονται στην οστεοαρθρίτιδα, λόγω της συμβολής τους στη μείωση της φλεγμονής στην περιοχή της άρθρωσης. Ακόμα υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την μείωση του κινδύνου παρουσίας οστεοπόρωσης. 

Έρευνες σε άτομα με διπολική κατάθλιψη και σχιζοφρένια έδειξαν μείωση των συμπτωμάτων και της δοσολογίας των ψυχοφαρμάκων μετά από χρήση συμπληρωμάτων ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, παρόλα αυτά χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε τη δοσολογία των ωμέγα 3 που ενδείκνυται για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Μειώνει τις πιθανότητες εμφράγματος αλλά και εγκεφαλικών,  μην ξεχνάτε πως οι Έλληνες είμαστε πολύ ψηλά, και στα δύο, στη λίστα κρουσμάτων και θανάτων. Παράλληλα  μειώνει την χοληστερίνη, μια και περιέχει μόνο καλή χοληστερίνη, όπως λέγεται, ενώ τριγλυκερίδια και αρτηριακή πίεση ρυθμίζονται.

 
Έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να βοηθήσει μέχρι και να αποτρέψει σοβαρές μορφές καρκίνου όπως είναι ο καρκίνος του προστάτη, του μαστού αλλά και του εντέρου, μιας και δεν αφήνει τα υγιή κύτταρα να μεταλλαχθούν σε καρκινικά.
 
Ρυθμίζει λειτουργίες και αιτίες  που προκαλούν  λοιμώξεις όπως είναι ο προστάτης και ή κυστίτιδα αλλά και χρόνιες παθήσεις όπως είναι  η αρθρίτιδα.
 
Βοηθάει την λειτουργία του εγκεφάλου. Η μνήμη καλυτερεύει, ενώ θεωρείται βασικό συστατικό για  την αποφυγή ψυχοσωματικών προβλημάτων όπως είναι η κατάθλιψη. Δηλαδή τρώγοντας το γίνεσαι πιο χαρούμενος.
 
Τέλος  παίζει μεγάλο ρόλο στην βελτίωση της υγείας και των ικανοτήτων παιδιών με μαθησιακά προβλήματα, όπως δυσλεξία, αλλά και προβλήματα συμπεριφοράς. 


ΠΗΓΗ: Παλιεράκης Δ-Σπηλιωτόπουλος Ν

Το Super Omega 3 της LR activ περιέχει ιχθυέλαιο και έλαιο νυχτολούλουδου.
Η πηγή των πολύτιμων Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων είναι τα ψάρια όπως ο τόνος, η σαρδέλα και το σκουμπρί. Τα ψάρια που χρησιμοποιούνται για το Super Omega 3 activ της LR ζουν ελεύθερα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η αλίευση και η επεξεργασία των ψαριών είναι πιστοποιημένες και ήπιες προς το περιβάλλον και το υπόλοιπο των ψαριών.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα πολύτιμα λιπαρά οξέα EPA & DHA του Super Omega 3 υποστηρίζουν αποτελεσματικά το καρδιαγγειακό σύστημα του ανθρώπου. Ρωτήστε στο φυσιοθεραπευτήριό  μας περισσότερα .


Δείτε τα προϊόντα στον κατάλογο  Collection