Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .

Το πρωτόγαλα είναι το πρώτο δώρο της μητέρας στο βρέφος της μετά τη γεννησή του . Πρόκειται για το πρώτο γάλα που πηγάζει από το μητρικό στήθος , μια τροφή που παρέχει προστασία και ανοσία στα νεογνά στο πρώτο εξαιρετικά ευάλωτο στάδιο της ζωής τους. Περιέχει πολλά σημαντικά συστατικά που το καθιστούν την πρώτη και σημαντικότερη διατροφική πηγή για το ανοσοποιητικό σύστημα του νεογνού (δηλαδή μεταφέρει έτοιμα αντισώματα από την μητέρα στο νεογνό).
Το πρωτόγαλα (στα λατινικά: Colostrum, ενώ στα αρχαία: πύαρ) είναι το "γάλα" των πρώτων ωρών και ημερών, που τα θηλαστικά παρέχουν στα νεογνά τους και είναι η σχεδόν η μόνη οδός για την απόκτηση της παθητικής ανοσίας που τους χρειάζεται για την βιωσιμότητα τους (τα μηρυκαστικά γεννιούνται χωρίς καμία μητρική ανοσία).
Σε ανθρώπους και στα υπόλοιπα θηλαστικά το πρωτόγαλα έχει εξαιρετικές ιδιότητες..
Προωθεί την σύνθεση και την αποκατάσταση του DNA και RNA

Βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού: καταστρέφει ιούς – βακτήρια – μύκητες (όπως ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος, η σαλμονέλα, η esherichia coli, η candida και τα κρυπτοσπορίδια), βοηθά στην άμεση επούλωση των τραυμάτων

Δρά κατασταλτικά σε φλεγμονές που το όνομά τους τελειώνει σε: "-ίτις" (π.χ.: Ωτίτις, Δερματίτις κλπ.)

Ανοσοενισχυτικό σε χημειοθεραπείες και σε αυτοάνοσες ασθένειες

Έχει σημαντική αντιγηραντική δράση, μειώνει τις ρυτίδες

Μειώνει την υπερπλασία του προστάτη και βελτιώνει την υγεία του προστάτη

Μειώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών

Οξύνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες – ενισχύει την μνήμη

Εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας τους διαβητικούς ή τους υπογλυκαιμικούς

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού, ενισχύει τις καύσεις, βελτιώνει τη μυϊκή σύσταση του σώματος και κατά συνέπεια τις αθλητικές επιδώσεις

Αυξάνει την σεξουαλική διάθεση

Βοηθά στον σωστό σχηματισμό των οστών

Προσφέρει αυξημένη προστασία έναντι Αλτσχάιμερ, AIDS και παρόμοιων ασθενειών

Βελτιώνει την ποιότητα και το χρώμα του δέρματος και βοηθά στην ποιότητα των μαλλιών

Έχει αντιοξειδωτική δράση

Έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στα συμπτώματα των εξής ασθενειών.
Αναιμία, αρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, άσθμα, κολίτιδα, χρόνια κόπωση, γρίπη, βήχας, χρόνιοι πόνοι, πόνοι αρθρώσεων, κατάθλιψη, διαβήτης, καρδιακό φύσημα, νευρικές διαταραχές, ψυχικές διαταραχές, έλκος, έρπης, αιμορροΐδες, στρες, προβλήματα θειροειδούς, αυτοάνοσες ασθένειες.
Στον άνθρωπο , μεγάλη επίδραση έχει το βόειο πρωτόγαλα , το οποίο χρησιμοποιείται ευρύτατα σε συμπληρώματα διατροφής , κι αυτό γιατί , ενώ ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ένα υποτυπώδες ανοσοποιητικό σύστημα για να προστατεύει το βρεφος , τα μοσχαράκια γεννιούνται δίχως καθόλου ανοσία και η φύση τους την εξασφαλίζει μόνο μέσω του πρωτογάλακτος της μητέρας τους .
ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ

Η σωματική άσκηση και η προπόνηση προκαλούν μυϊκούς τραυματισμούς. Η αποκατάσταση από αυτούς τους τραυματισμούς είναι απαραίτητη διαφορετικά η περαιτέρω προσπάθεια άσκησης θα είναι περιορισμένη.
Έχει αποδειχθεί ότι το βόειο Colostrum βοηθά στην διαδικασία αποκατάστασης. Κατά την διάρκεια εργαστηριακών ερευνών παρατηρήθηκε ότι το Colostrum μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας μέχρι και 15% και στη μυϊκή δύναμη κατά 14%.

Το οξειδωτικό στρες που προέρχεται από τη προπόνηση και την άσκηση συμβάλει στη μυϊκή κόπωση. Έχει αποδειχθεί ότι η Γλουταθιόνη και τα δομικά υλικά αυτής, που περιέχονται στο Colostrum, αυξάνουν την ικανότητα άσκησης πριν εμφανισθεί η κόπωση. Υπάρχουν συνεχώς αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι ελεύθερες ρίζες παίζουν σημαντικό ρόλο στους μυϊκούς τραυματισμούς και στις φλεγμονές.
Η Γλουταθιόνη είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό και με την ιδιότητα αυτή ένας πανίσχυρος εξολοθρευτής των ελευθέρων ριζών.
Σε έρευνα μεταξύ σκιέρ Ολυμπιακών αγώνων παρατηρήθηκε ότι οι αθλητές στους οποίους χορηγήθηκε Colostrum παρουσίασαν λιγότερα συμπτώματα κόπωσης και καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με τους αντίστοιχους αθλητές στους οποίους δεν είχε χορηγηθεί Colostrum αλλά placebo.
ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Τα ευεργετικά αποτελέσματα του Colostrum στις αθλητικές επιδόσεις έχουν τεκμηριωθεί με κλινικά πειράματα. Έχει παρατηρηθεί ότι η χορήγηση του Colostrum στους αθλητές βελτιώνει την επίδοσή τους στους αγώνες δρόμου, στο άλμα εις ύψος, στην κωπηλασία, στην κολύμβηση και στην ποδηλασία. Έχει επίσης θετικά αποτελέσματα σε περιόδους σκληρής προπόνησης και ενισχύει την ικανότητα παραγωγής σωματικού έργου.
Πολύ μεγάλης σημασίας επίσης είναι το γεγονός ότι αθλητές οι οποίοι έλαβαν Colostrum παρουσίασαν υψηλά ποσοστά αντοχής. Έτρεχαν πιο γρήγορα, πραγματοποιούσαν υψηλότερα και μακρύτερα άλματα, κωπηλατούσαν και ποδηλατούσαν γρηγορότερα. Επί πλέον παρατηρήθηκε ότι απαιτείτο λιγότερος χρόνος για την αναδόμηση/αποκατάσταση του οργανισμού τους σε σύγκριση με την ομάδα που δεν είχε λάβει Colostrum.
Έρευνα σχετική με την επίδραση του βοείου Colostrum στη σύσταση του σώματος σε συνδυασμό με την εκγύμναση απεκάλυψε ότι στα άτομα της ομάδας Colostrum παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της σωματικής μάζας χωρίς λίπος, σε σύγκριση με την ομάδα πού δεν είχε λάβει Colostrum.
Ειτομένως τα αποτελέσματα στους αθλητές είναι εμφανή: το Colostrum αυξάνει την σωματική μάζα χωρίς λίπος, βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη, αυξάνει την αντοχή όπως επίσης και την ταχύτητα. Για τους αθλητές αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι μπορούν να αυξήσουν την ένταση της προπόνησης καθώς και τη χρονική διάρκεια αυτής, να αναδομούνται πιο γρήγορα και ως εκ τούτου να βελτιώνουν τις αθλητικές τους επιδόσεις.
 Το Colostrum είναι μία απολύτως φυσική ουσία η οποία χρησιμοποιείται ως τροφή εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Όλα τα συστατικά του Colostrum περιέχονται στο γάλα, όμως σε πολύ μικρότερα επίπεδα.

Με αυτή την ιδιότητα το Colostrum έχει χαρακτηρισθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επίτροπή ως ένα "δυνατό γάλα" και η ΔΟΕ δεν θεωρεί ότι το Colostrum αποτελεί απαγορευμένη ουσία.
Επί πλέον το βόειο συμπλήρωμα Colostrum δεν ευρίσκεται στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών της ΔΟΕ ή άλλων αθλητικών ομοσπονδιών.
 
Προμηθευτείτε colostrum απο την εταιρεία LR. Δείτε τον κατάλογο και τις τιμές εδώ. Για τις παραγγελίες σας τηλεφωνήστε μου στο τηλ. 2226055393 / 6946284824393 και 6946284824

πηγή : Παλιεράκης - Σπηλιωτόπουλος