Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΖΩΑ

I. Γενικές Ερωτήσεις
 
1. Τι είναι τα Διατροφικά Συμπληρώματα για Ζώα;
 
Τα Συμπληρώματα Διατροφής συμπληρώνουν την ημερήσια τροφή. Χορηγούνται επιπλέον για να εξασφαλιστεί η άριστη φροντίδα και η πρόληψη μιας ελλιπούς διατροφής. Η βασική τροφή καλύπτει τις βασικές ανάγκες του ζώου σε θρεπτικές ουσίες.
Όταν όμως το ζώο παρουσιάζει αυξημένες ανάγκες π.χ. λόγω δραστηριότητας, η βασική τροφή πολλές φορές δεν επαρκεί. Γι’ αυτόν τον λόγο η LR δημιούργησε προϊόντα Υψηλής Ποιότητας, τα οποία συμπληρώνουν ιδανικά την διατροφή του ζώου σας – ακόμα και σε ιδιαίτερες στιγμές άγχους ή μεγαλύτερων αναγκών λόγω δραστηριότητας.

2. Πότε είναι χρήσιμα τα Διατροφικά Συμπληρώματα για τα Ζώα:
 
Στην φύση τα ζώα τρέφονται αυτόνομα και ποικιλοτρόπως. Στην κτηνοτροφία όμως ευθύνεται ο άνθρωπος για την διατροφή του ζώου. Η ημερήσια βασική τροφή καλύπτει τις βασικές ανάγκες του ζώου σε θρεπτικές ουσίες. Σε στιγμές μεγαλύτερης ανάγκης, π.χ. λόγω δραστηριότητας η βασική τροφή δεν φτάνει για να καλύψει ολοκληρωτικά τις ανάγκες του ζώου σε θρεπτικές ουσίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις ένα έξυπνο συμπλήρωμα μπορεί να είναι χρήσιμο. Γιατί η άριστη κάλυψη των αναγκών σε θρεπτικές ουσίες βοηθά τα κατοικίδια και τα ζώα της φάρμας να αντιμετωπίσουν π.χ. ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω της αλλαγής του τριχώματος.
Ένα έξυπνα διαμορφωμένο συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να βοηθήσει τα ζώα να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζουν. Ειδικά στην ανάπτυξη, σε μεγάλη ηλικία, την κτηνοτροφία και τον επαγγελματικό αθλητισμό, ο οργανισμός έχει μεγαλύτερη ανάγκη θρεπτικών ουσιών. Με τη βοήθεια της σωστής διατροφής, τα άλογα για παράδειγμα του επαγγελματικού αθλητισμού μπορούν σε συνθήκες πίεσης να φέρουν τις κατάλληλες επιδόσεις. Οι ιδιοκτήτες των ζώων οφείλουν να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για να εξασφαλίσουν στα ζώα την κατάλληλη προστασία και να χορηγούν τα διατροφικά συμπληρώματα σε μόνιμη βάση. 


Δείτε τα προϊόντα στον κατάλογο Collection

II. Ερωτήσεις σχετικά με τα Σκυλιά
 
1. Πότε είναι χρήσιμα τα Συμπληρώματα Διατροφής για το Σκύλο μου;
Τα Διατροφικά Συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν το σκύλο σας σε κάθε ηλικία. Όσο τα μικρά σκυλιά πρέπει να δυναμώσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, τόσο τα σκυλιά μεγαλύτερης ηλικίας πρέπει να λαμβάνουν θρεπτικές ουσίες που υποστηρίζουν την κινητικότητα, την πέψη και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
Ανάλογα με την κατάσταση της ζωής των σκύλων τα προϊόντα της LR μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στη γενικότερη ευεξία τους. Με το Professional Dog Immune ο σκύλος σας λαμβάνει μια επιπλέον δόση ανοσοποιητικών μηχανισμών. Το Professional Dog Active υποστηρίζει την υγιή φροντίδα των αρθρώσεων, χόνδρων και τενόντων, με το εκχύλισμα από μαλάκια και μαλακόστρακα Νέας Ζηλανδίας.
Τα επιλεγμένα φυσικά έλαια που περιέχονται στο Professional Dog Vital αυξάνουν την κινητικότητα και την λάμψη του τριχώματος των σκύλων κάθε ηλικίας, ενδείκνυται ακόμα και για κουταβάκια. Το Professional Dog Senior υποστηρίζει την άψογη κινητικότητα, την αυξημένη ευεξία και ένα ανθεκτικό πεπτικό σύστημα, ειδικά σε σκυλιά μεγάλα σε ηλικία.
 
2. Πώς θα βρω τη σωστή δοσολογία των προϊόντων της σειράς Professional;
Τα προϊόντα της σειράς Professional δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού των σκύλων. Ανά 10 kg σωματικού βάρους τα σκυλιά λαμβάνουν ½ μασώμενο δισκίο ημερησίως. Τα δισκία χωρίζονται εύκολα και χορηγούνται με ευκολία κατά τη διάρκεια της ημέρας ως ανταμοιβή. Το Professional Dog Vital είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής σε υγρή μορφή. Ανά 20 kg σωματικού βάρους τα σκυλιά λαμβάνουν 4 ml. Απλά περιχύστε την τροφή με το προϊόν. Η ανάμιξη με νερό να αποφευχθεί γιατί σε περίπτωση μη-ανεκτικότητας, το ζώο μπορεί στη συνέχεια να μην δέχεται πια σκέτο νερό. Να μην υπερβείτε την ημερήσια δόση. Τα προϊόντα πρέπει να χορηγούνται για τουλάχιστον 4 εβδομάδες. Μπορεί να χορηγηθεί ανά διαστήματα αλλά και μόνιμα.
Η μακροχρόνια χορήγηση οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα.

3. Τι να κάνω εάν ο σκύλος μου δεν τρώει τα Συμπληρώματα;
Όλα τα συμπληρώματα της σειράς Professional έχουν περάσει από εκτενείς ελέγχους κτηνιάτρων ως προς την ανεκτικότητα τους. Σε περίπτωση όμως που ο σκύλος σας δεν δέχεται το συμπλήρωμα, αναμίξετε το με την πλήρη τροφή του. Τα προϊόντα μπορούν να χορηγηθούν και με τα μπισκότα για σκύλους που τους αρέσουν.

Δείτε τα προϊόντα στον κατάλογο Collection

III. Ερωτήσεις σχετικά με τα Άλογα
 
1. Πότε είναι χρήσιμα τα Συμπληρώματα Διατροφής για το Άλογό μου;
Όπως όλα τα ζώα έτσι και τα άλογα έχουν διαφορετικές ανάγκες στην λήψη θρεπτικών ουσιών, ανάλογα με την ηλικία και τις συνθήκες ζωής τους. Για παράδειγμα τα πουλάρια πρέπει πρώτα να αναπτύξουν τους ανοσοποιητικούς μηχανισμούς τους.
Το Professional Horse Immune υποστηρίζει ειδικά το ανοσοποιητικό σύστημα ακόμα και των αλόγων μεγάλης ηλικίας. Κατά τη διάρκεια της κύησης ή την αλλαγή του τριχώματος οι ανοσοποιητικοί μηχανισμοί επιβαρύνονται ιδιαίτερα.
Κατά τη διάρκεια περιόδων ανάπτυξης ενδείκνυται το Professional Horse Active. Τα μαλάκια και μαλακόστρακα βοηθούν στην υγιή φροντίδα των αρθρώσεων, χόνδρων και τενόντων. Ακόμα και σε ιδιαίτερα επιβαρυμένα και μεγάλα σε ηλικία άλογα ενδείκνυται το Professional Horse Active για την υποστήριξη λειτουργικών αρθρώσεων. Συμπληρωματικά το Professional Horse Power υποστηρίζει την ανάπτυξη ενός καλού μυϊκού συστήματος. Ειδικά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, υψηλών απαιτήσεων απόδοσης και σε μεγάλη ηλικία ένα καλό μυϊκό σύστημα συνεισφέρει στην υγεία του αλόγου. Τα επιλεγμένα φυσικά έλαια που περιέχονται στο Professional Horse Vital συνεισφέρουν στην αύξηση της κινητικότητας και της λάμψης του τριχώματος σε άλογα κάθε ηλικίας. Μπορεί να χορηγηθεί και σε πουλάρια.

2. Πώς θα βρω τη σωστή δοσολογία των προϊόντων της σειράς Professional;
Τα προϊόντα της σειράς Professional δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού των αλόγων. Ανά 600 kg σωματικού βάρους χορηγούνται 3 κοφτές μεζούρες (33g). Τα πόνυ και μικρά άλογα λαμβάνουν το μισό της προαναφερθείσας δόσης.
Το Professional Horse Vital είναι υγρό συμπλήρωμα διατροφής. Ανά 600 kg σωματικού βάρους χορηγήστε ημερησίως 15 ml. Απλά περιχύστε την τροφή με το προϊόν. Η ανάμιξη με νερό θα πρέπει να αποφευχθεί, γιατί σε περίπτωση μη-ανεκτικότητας το ζώο μπορεί στη συνέχεια να μην δέχεται πια σκέτο νερό.
Δεν θα πρέπει να υπερβείτε την ημερήσια δόση. Τα προϊόντα να χορηγούνται για τουλάχιστον 4 εβδομάδες. Μπορεί να χορηγηθούν ανά διαστήματα αλλά και σε μόνιμη βάση. Η μακροχρόνια χορήγηση οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα.

3. Τι να κάνω εάν το άλογό μου δεν τρώει τα Συμπληρώματα;
Όλα τα συμπληρώματα της σειράς Professional έχουν περάσει από εκτενείς ελέγχους κτηνιάτρων ως προς την ανεκτικότητα τους. Σε περίπτωση όμως που το άλογό σας δεν δέχεται το συμπλήρωμα, προσπαθήστε να το αναμίξετε με την πλήρη τροφή του. Μπορούν να χορηγηθούν και με τις λιχουδιές για άλογα που τους αρέσουν. Το προϊόν επίσης μπορεί να χορηγηθεί με πολτό μήλου.
Δείτε τα προϊόντα στον κατάλογο Collection 
IV. Ερωτήσεις σχετικά με τις Γάτες
 
1. Πότε είναι χρήσιμα τα Συμπληρώματα Διατροφής για τη Γάτα μου;
 
Το ανοσοποιητικό σύστημα ειδικά των μικρών γάτων δεν είναι ολοκληρωτικά ανεπτυγμένο. Με το Professional Cat Immune μπορείτε πρόωρα να ενδυναμώσετε και να τονώσετε τους ανοσοποιητικούς μηχανισμούς του ζώου. Το ίδιο ισχύει και για μεγαλύτερες σε ηλικία γάτες. Ακόμα και η επαφή με άλλες γάτες ή η αλλαγή του τριχώματος μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Οι γάτες που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι έχουν λιγότερο ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω των λιγότερων εξωτερικών ερεθισμών. Και στις δύο περιπτώσεις το Professional Cat Immune αυξάνει τους ανοσοποιητικούς μηχανισμούς όπως και την υγεία της γάτας. Τα επιλεγμένα φυσικά έλαια που περιέχει το Professional Cat Vital υποστηρίζουν την κινητικότητα της γάτας κάθε ηλικίας και φροντίζουν για ένα μεταξένιο και λαμπερό τρίχωμα.
 
2. Πώς θα βρω τη σωστή δοσολογία των προϊόντων της σειράς Professional;
Τα προϊόντα της σειράς Professional δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού των γατών. Από το Professional Cat Immune οι γάτες λαμβάνουν ημερησίως 1 κομμάτι (περίπου 1,7 x 1,7 cm) ανά 4 kg σωματικού βάρους. Το Professional Cat Vital είναι ένα υγρό συμπλήρωμα διατροφής. Ανά 4 kg σωματικού βάρους χορηγήστε 1,6 ml ημερησίως. Απλά περιχύστε την τροφή με το προϊόν. 1,6 ml αντιστοιχούν σε δύο γεμίσματα της πιπέτας μέχρι την επισήμανση. Η ανάμιξη με νερό θα πρέπει να αποφευχθεί γιατί σε περίπτωση μη-ανεκτικότητας το ζώο μπορεί στη συνέχεια να μην δέχεται πια σκέτο νερό.
Να μην υπερβείτε την ημερήσια δόση. Τα προϊόντα πρέπει να χορηγούνται για τουλάχιστον 4 εβδομάδες. Μπορεί να χορηγηθεί ανά διαστήματα αλλά και μόνιμα. Η μακροχρόνια χορήγηση οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα.

3. Τι να κάνω εάν η γάτα μου δεν τρώει τα Συμπληρώματα;
 
Όλα τα συμπληρώματα της σειράς Professional έχουν περάσει από εκτενείς ελέγχους κτηνιάτρων ως προς την ανεκτικότητά τους. Ειδικά στις γάτες δόθηκε έμφαση στα συστατικά υψηλής ποιότητας και στην ευχάριστη γεύση. Το κρέας λαγού Αργεντινής και το κρέας ελαφιού Νέας Ζηλανδίας θεωρούνται ως ιδιαίτερα εκλεκτή τροφή για γάτες. Η ανεκτικότητα του Professional Cat Immune έφερε άριστα αποτελέσματα στην ανεκτικότητα.


Δείτε τα προϊόντα στον κατάλογο Collection

V. Ερωτήσεις σχετικά με τα Τρωκτικά
 
1. Πότε είναι χρήσιμα τα Συμπληρώματα Διατροφής για το Τρωκτικό μου;
 
Με το Professional Small Pet Immune μπορείτε να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σύστημα του τρωκτικού σας – σε μικρή ηλικία, κατά την ανάπτυξη ή σε ήδη ανεπτυγμένα ζώα.
Ο φλοιός ιτιάς και το ριγανέλαιο που περιέχει το προϊόν αυξάνουν την γενική ευεξία του ζώου. Το Professional Small Pet Immune βοηθάει στην υποστήριξη του ζώου σας μέχρι τη μεγάλη ηλικία.
 
2. Πώς θα βρω τη σωστή δοσολογία των προϊόντων της σειράς Professional;

Τα προϊόντα της σειράς Professional δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού των τρωκτικών. Ημερησίως να χορηγείται 1 κοφτή μεζούρα (3 g) ανά 1 kg σωματικού βάρους. Να μην υπερβείτε την ημερήσια δόση. Τα προϊόντα να χορηγούνται για τουλάχιστον 4 εβδομάδες. Μπορεί να χορηγηθεί ανά διαστήματα αλλά και μόνιμα. Η μακροχρόνια χορήγηση οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα.

3. Τι να κάνω εάν το τρωκτικό μου δεν τρώει τα Συμπληρώματα;
 
Όλα τα συμπληρώματα της σειράς Professional έχουν περάσει από εκτενείς ελέγχους κτηνιάτρων ως προς την ανεκτικότητα τους. Στο Professional Small Pet ως βάση χρησιμοποιήθηκαν εύγευστα συστατικά υψηλής ποιότητας. Σε περίπτωση όμως που το τρωκτικό σας δεν δέχεται το συμπλήρωμα, προσπαθήστε να το αναμίξετε με την ημερήσια τροφή του.

Δείτε τα προϊόντα στον κατάλογο Collection

πηγή : Παλιεράκης - Σπηλιωτόπουλος