Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΜΕ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

Πονοι στη μεση, πονος στα ποδια, πονος στον ωμο, πονοι στον αυχενα, μυικοι πονοι διαχυτοι σε όλο το σώμα, πονοι απο αρθριτιδα, απο ινομυαλγία, απο ρευματοπαθειες, όλοι μας πονάμε κατά περιόδους, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο και η συνηθισμένη μας αντιμετώπιση είναι άλλοτε κάποια αντιφλεγμονώδη και άλλοτε κάμποσα παυσίπονα...Όμως το κύριο παυσίπονο που είναι η τροφή μας, κανείς μας δεν το χρησιμοποιεί...
Το θεωρούμε πιο επουσιώδες ή δεν το γνωρίζουμε καθόλου. Και όμως αν ακολουθήσουμε αντιφλεγμονωδη διατροφη μπορούμε να συμβάλλουμε μέγιστα και απολύτως φυσικά στην αντιμετώπιση του πόνου, χωρίς να επιβαρύνουμε το συκώτι και το στομάχι μας με φάρμακα. 
Υπάρχουν τροφές που λειτουργούν σαν φυσικά αντιφλεγμονώδη για το σώμα μας, υπάρχουν αντιφλεγμονωδη βοτανα, αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα φρούτα και λαχανικά, τα οποία βοηθούν στην μείωση της ευαισθησίας των ινών που μεταφέρουν τον πόνο στον εγκέφαλό μας. Από την άλλη πλευρά κάποιες τροφές όπως τα Ω6 λιπαρά οξέα, τα κόκκινα κρέατα και οι υδατάνθρακες έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τις προ-φλεγμονώδεις ουσίες στον οργανισμό, τις οποίες το σώμα χρησιμοποιεί για να δημιουργεί φλεγμονές. Η γνώση αυτή είναι απαραίτητη σε όποιον υποφέρει ιδιαίτερα από εκφυλιστικά νοσήματα όπως η οστεοαρθρίτιδα, και αυτοάνοσα νοσήματα όπως ρευματοπάθεια, ινομυαλγία και άλλα κατά τα οποία η φλεγμονή διαχέεται σε ολο το σώμα προκαλώντας πονους. 
Ένα ενδιαφέρον βιβλίο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ποιά είναι τα φυσικά αντιφλεγμονώδη, ποιά είναι τα αντιφλεγμονωδη βοτανα, ποιά είναι τα αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα φρούτα και λαχανικά και κάποιες σύγχρονες συνταγές στις οποίες αυτα χρησιμοποιούνται (δίχως να συνυπάρχουν προ-φλεγμονώδη συστατικά) και τις οποίες θα μπορούσατε και εσείς να εντάξετε στη διατροφή σας για να μειώσετε τον πονο, είναι το 

RECIPES TO FIGHT PAIN: 20 HEALTHY RECIPES FOR PAIN MANAGEMENT WITH FOODS THAT ACT AS PAINKILLERS



Κατεβάστε το από την Amazon στον υπολογιστή σας και ωφεληθείτε από τις συνταγές αυτές για να μειώσετε τον πονο χωρις να επιβαρύνετε την υγεία, το στομάχι και το συκώτι σας. 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!