Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ: ΠΟΤΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ...

Τα γλυκά, που είναι πλούσιες πηγές απλών σακχάρων, απλής ζάχαρης δηλαδή, ανεβάζουν το σάκχαρο όπως λένε οι διαβητολόγοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι διαβητικοί να στερούνται τελείως τα γλυκά και ίσως κάποια από αυτά να είναι εντελώς απαγορευμένα για αυτούς. Ιδίως σε εορταστικές περιόδους ο γιατρός σας είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει εάν και πόσα γλυκά μπορείτε να καταναλώσετε. Τα ίδια ισχύουν αν βρίσκεστε στο στάδιο του προδιαβήτη, όπου θα πρέπει επίσης να είστε πολύ προσεκτικοί και να ακολουθείτε μια συνετή διατροφή για ζαχαρο. Διαφορετικά κινδυνεύετε να εμφανίσετε διαβήτη. Γενικά οι διαβητικοί μπορούν να καταναλώσουν με ασφάλεια 3-4 γλυκά, όσο το δυνατόν μικρότερα σε όγκο στο πλαίσιο ενός γεύματος και όχι καθημερινά, παρά μόνο σε εορταστικές περιόδους. 
Αν εσείς τώρα είστε σε διαιτα για διαβητικους αλλα δεν θελετε να απαρνηθείτε τα γλυκά μπορείτε να φτιάξετε γλυκα για διαβητικους απο το παρακάτω βιβλίο 


το οποίο προτείνει γνωστές και γευστικές συνταγές σε παραλλαγη ειδικά για διαβητικούς. Φτιάξτε και απολαύστε εύκολα γλυκα διαβητικών και κουλουρακια διαβητικων αλλά και πολλά άλλα νοστιμα γλυκά χωρίς να κινδυνεύετε να αυξησετε το ζάχαρό σας. 
Θα ήθελα τέλος να τονίσω οτι ακόμη και για τους υπόλοιπους που έχουμε το ελεύθερο να τρώμε ζάχαρη θα πρέπει να έχουμε υπόψη οτι το σάκχαρο ανεβαίνει με την υπερκατανάλωση υδατανθράκων και σακχάρων στη διατροφή μας συνεπώς είναι καλύτερα να ακολουθούμε εν μέρει διατροφή για διαβητικούς, ίσως όχι τόσο περιοριστική αλλά όχι και τόσο ελεύθερη, προκειμένου να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να δούμε το ζαχαρο μας να χτυπάει κόκκινο!


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!