Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ: Ένα βιβλίο για να διαβάσετε αν έχετε κάνει αφαίρεση λεμφαδένων ή μαστού, πριν εμφανιστεί το πρηξιμο στο χέρι σας

Λεμφοιδημα μετά από μαστεκτομη 
 Διάγνωση-Ενημέρωση-Πρόληψη-Γυμναστική  
Οδηγός Αυτοβοήθειας





Ο καρκίνος του μαστού έχει πάρει μορφή επιδημίας για την σύγχρονη γυναίκα. 1,3 εκατομμύρια γυναίκες διαγιγνώσκονται παγκοσμίως κάθε χρόνο με κάποια μορφή καρκίνου του μαστού. Από αυτές 4.500 μένουν στην Ελλάδα.

Με περισσότερο από το 85% των γυναικών που υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο του μαστού να επιβιώνουν πάνω από 5 χρόνια, η μακροχρόνια προσαρμογή στα επακόλουθα της θεραπείας γίνεται όλο και πιο σημαντική. Έχει αποδειχθεί ότι επειδή οι επιπτώσεις της θεραπείας συνθέτουν το φυσικό και ψυχολογικό τραύμα της νόσου, αποτρέποντας την επανένταξη στην κανονική σωματική και συναισθηματική ζωή, είναι σημαντικό να αποφευχθεί όσο γίνεται η εμφάνισή τους.

Το βιβλίο αυτό το έγραψα για να σας βοηθήσω να μάθετε:

1) ως πιο βαθμό είναι φυσιολογικά αυτά που νιώθετε μετά το χειρουργείο στο στήθος και πότε πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια

2) ποιοι έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν λεμφοίδημα

3) πότε εμφανίζεται το λεμφοίδημα

4) να αντιληφθείτε έγκαιρα ένα αρχόμενο λεμφοίδημα

5) ποιες είναι οι κατάλληλες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε, από το χειρουργείο και έπειτα, για να αυξήσετε την κινητικότητα του άκρου σας, για να μειώσετε το υπάρχον οίδημα και για να προλάβετε το λεμφοίδημα

6) τι θεραπεία υπάρχει όταν εμφανιστεί το λεμφοίδημα και πού θα την αναζητήσετε

7) ποιες είναι οι προφυλάξεις που πρέπει να πάρετε για να αποφύγετε όσο το δυνατόν το λεμφοίδημα

Ως φυσικοθεραπεύτρια για αρκετά χρόνια έχω εμπειρία τέτοιων περιστατικών που είτε έρχονται στο θεραπευτήριο για να ζητήσουν βοήθεια σε προχωρημένο συνήθως στάδιο, είτε αδιαφορούν για την κατάσταση αφήνοντας το πρόβλημα να εξελίσσεται.

Παντού, το θέμα της ενημέρωσης είναι μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία. Μολονότι υπεύθυνοι για την ενημέρωση των ασθενών πρέπει να είναι οι γιατροί και οι νοσοκόμοι του ογκολογικού τομέα, παρόλα αυτά λίγοι είναι αυτοί που δίνουν μια ειλικρινή και σαφή απάντηση στα ερωτήματα, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να ψάχνουν μόνοι τους στο Διαδίκτυο και να χάνονται μέσα στον όγκο των πληροφοριών. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι δίκαιο. Ο ασθενής οφείλει να ξέρει τις δυνατότητες που έχει... τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ο γιατρός οφείλει να θέσει τα όρια. Από εκεί και πέρα ​​ο ασθενής, εάν είναι ενημερωμένος για τις συνέπειες των πράξεών του, καλείται να επιλέξει.

Εδώ λοιπόν σας δίνεται η επιλογή: Μπορείτε να κάνετε ο, τι κάνατε και πριν και να έχετε τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Μπορείτε όμως να ενημερωθείτε και να τροποποιήσετε λίγο την καθημερινότητά σας, ώστε να αποφύγετε ή να μειώσετε δυσάρεστες εξελίξεις. Το βιβλίο αυτό θα σας παρέχει τη γνώση. Στο χέρι σας είναι να την αξιοποιήσετε.

Στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης και ψυχοκοινωνικής στήριξης των γυναικών με καρκίνο του μαστού το 20% των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθεί στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο "Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Άλμα Ζωής"

Το βιβλίο δεν έχει DRM προστασία, μπορεί να διαβαστεί σε υπολογιστή και συσκευές ανάγνωσης και διατίθεται σε αρχείο PDF.


Αν δεν θέλετε να κάνετε χρήση πιστωτικής κάρτας μπορείτε να μας καταθέσετε τα χρήματα σε λογαριασμό μας και να σας αποσταλεί το αρχείο στο e-mail σας όταν επιβεβαιώσουμε την κατάθεση των χρημάτων. Επικοινωνήστε μαζί μας στο ramiotisart@gmail.com ή στο τηλ. 2226055393 ή 6946284824

Έκδοση: ΘΡ

ISBN (ebook pdf): 978-618-82199-1-5