Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΙΑΛΕΙΠΟΥΣΑ ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΜΕ ΑΕΡΟΘΑΛΑΜΟΥΣ: 17 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!


Η διαλείπουσα συμπίεση είναι μια συσκευή με αεροθαλάμους και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση οιδημάτων των άνω και κάτω άκρων. Έχει στόχο την απομάκρυνση του υγρού από το μέλος, μέσω διαδοχικής συμπίεσης με αέρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν συνδυαστεί με περίδεση και ειδική λεμφική μάλαξη, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ίνωσης ενός λεμφοιδηματικού μέλους (Chen et al, 2001, Morris, 2008), και ως μέρος της μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης του λεμφοιδήματος σε συγκεκριμένους ασθενείς. 






Η θεραπεία συνίσταται από δύο φάσεις, την συμπίεση και την αποσυμπίεση.
Στη φάση της συμπίεσης ο κυκλοφορητής φουσκώνει το τμήμα ή τα τμήματα (εάν πρόκειται σύστημα πολλαπλών θαλάμων) έως μια συγκεκριμένη πίεση και με συγκεκριμένο τρόπο (εάν πρόκειται σύστημα πολλαπλών θαλάμων) και διατηρεί την πίεση για ένα χρονικό διάστημα. Η εφαρμοζόμενη πίεση και ο χρόνος διατήρησης αυτής, εξαρτάται από την εφαρμογή, την κατάσταση του ασθενούς και τα χαρακτηριστικά του κυκλοφορητή.
Στη φάση της αποσυμπίεσης ο κυκλοφορητής απελευθερώνει την πίεση απο τον αεροθάλαμο, και πάλι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα βάση της εφαρμογής και τα χαρακτηριστικά του κυκλοφορητή.
Οι δύο αυτές φάσεις επαναλαμβάνονται αρκετές φορές κατα τη διάρκεια της συνεδρίας και ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται από τη βελτίωση του ασθενούς.
Οι κύριες επιδράσεις της θεραπείας είναι η υποβοήθηση της κυκλοφορίας και η μείωση της φλεγμονής (οίδημα). Ουσιαστικά η θεραπεία δρα ως εντατική μάλαξη.



Η εφαρμογή της διαλείπουσας συμπίεσης με αεροθαλάμους γίνεται στο χώρο του φυσικοθεραπευτηρίου με ειδική συσκευή Lympha Τύπου. Η διάρκεια και η ένταση της θεραπείας καθορίζεται για τον κάθε ασθενή εξατομικευμένα.

Η συσκευή της διαλείπουσας συμπίεσης μπορεί να αποτελέσει μέρος θεραπείας σε:

Λεμφοίδημα μετά από εγχείρηση, τραύμα, ακτινοθεραπεία για καρκίνο, καρκινική προσβολή των λεμφαδένων, αρθρίτιδα (ρευματοειδής, ψωριασική), δήγμα εντόμου ή φιδιού ή απο επιπλοκή οξείας λοίμωξης
Πρωτοπαθές λεμφοίδημα εάν γεννηθήκατε χωρίς αρκετά λεμφαγγεία.Οι γυναίκες προσβάλλονται τρεις φορές συχνότερα από τους άνδρες, και το αριστερό κάτω μέλος συχνότερα από το δεξί, ενώ τα άνω μέλη σπανίως
συγγενές λεμφοίδημα (κατάσταση όπου οι ασθενείς γεννιούνται με απλασία ή υποπλασία των λεμφαδένων της βουβωνικής ή της μασχαλιαίας χώρας και σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια εμφανίζουν διόγκωση των άκρων)
Οίδημα κάτω άκρων απο φλεβική ανεπάρκεια και οίδημα άνω άκρων ως αποτέλεσμα υπερκόπωσης
Διάστρεμα ποδοκνημικής άρθρωσης
Μετά απο χειρουργείο στα άνω και κάτω άκρα
Σε τραυματισμούς των μαλακών μορίων (μυϊκές θλάσεις)
Αρθροπλαστικές
Θεραπεία ελκών κάτω άκρων
Αποκατάσταση τραυμάτων
Αθλητική προπόνηση
Αθλητικοί τραυματισμοί
Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση
Μείωση της κυτταρίτιδας

Στο φυσικοθεραπευτήριο της Ασημίνας Ντέλιου στην Ιστιαία μπορείτε να βρείτε μηχάνημα διαλείπουσας συμπίεσης (κυκλοφορητή) για την αντιμετώπιση οιδημάτων στα άνω και στα κάτω άκρα συνεπεία όλων των παραπάνω προβλημάτων. Πληροφορίες και ραντεβού 2226055393.