Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΚΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ - ΤΣΑΙ LR

Φυτό γνωστό από την αρχαιότητα με τα ονόματα «κίσθος ο άρρην» όπως αναφέρει ο Θεόφραστος και «κίστος» ή «κίσσαρον» ή «κίσθαρον» του Διοσκουρίδη.

Το Cistus Incanus – ή αλλιώς Κίστος  όπως είναι γνωστός, είναι μικρός αειθαλής θάμνος. Ο βλαστός είναι πολύκλαδος, με πυκνούς αδένες, ύψους μέχρι 100 εκατοστά.
Τα φύλλα είναι αντίθετα, παχιά, ρυτιδώδη. Τα άνθη είναι σαν μικρά τριαντάφυλλα, ροδόχρωμα. Ανήκει στην οικογένεια των Κιστιδών (Cistaceae). Εξαπλώνεται στο μεγαλύτερο τμήμα της Μεσογείου και είναι κοινό στην Ελλάδα.
 
Αυτοφύεται σε θαμνότοπους, κατά συστάδες, σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές.
H άνθηση αρχίζει τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι και τον Αύγουστο.
Συλλέγεται το έκκριμα (λάδανο) τις μεσημεριάτικες ώρες των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου.
Είναι φυτό αρωματικό και φαρμακευτικό. Ο βλαστός και τα φύλλα περιέχουν βαλσαμώδη ρητινική αρωματική ύλη, το λάδανο. Στη ρητίνη περιέχονται οργανικές ενώσεις που ονομάζονται λαμβανικά διτερπένια, οι οποίες σύμφωνα με μελέτες παρουσιάζουν αντιμικροβιακή και κυτταροστατική δράση (εμποδίζουν δηλαδή τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και τελικά αποτρέπουν τη δημιουργία όγκων). 

Η ρητίνη της λαδανιάς παράγεται από τα τριχώματα του φυτού. Τα τριχώματα είναι δομές που βρίσκονται στην επιδερμίδα του φυτού, τα οποία παράγουν ουσίες που είναι υπεύθυνες για την προστασία του, ειδικότερα στα φυτά που μεγαλώνουν σε ακραίες συνθήκες όπως η λαδανιά. Ιδιαίτερη είναι η χρήση του σε φάρμακα, όσο αφορά την ανακούφιση του στομαχιού και γενικά του πεπτικού συστήματος.

Ο Κίστος έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από οποιασδήποτε φυτό στην Ευρώπη, με εκπληκτική ικανότητα καταστροφής των ελευθέρων ριζών καθώς επίσης και υψηλή αντιοξειδωτική δραστηριότητα.

Είναι ένα υγιεινό βότανο που μπορείτε ,σε μορφή ροφήματος, σε κάψουλες αλλά και σε σπρέι να υιοθετήσετε στην καθημερινότητά σας προσφέροντας στον οργανισμό τα ευεργετικά του οφέλη.

Ιδιαίτερη είναι η χρήση του σε φάρμακα, όσον αφορά την ανακούφιση του στομαχικού και γενικά του πεπτικού συστήματος.

Ο κίστος έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από οποιοδήποτε φυτό στην Ευρώπη, με εκπληκτική ικανότητα καταστροφής των ελεύθερων ριζών καθώς επίσης και υψηλή αντιοξειδωτική δραστηριότητα.

Από το 400 π.Χ. συναντάται στη Βόρεια Αφρική και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, εξαπλώνεται στο μεγαλύτερο τμήμα της Μεσογείου και αποτελεί φυτό συνηθισμένο στην Ελλάδα. Πρόκειται για πολυετή θάμνο που φύεται κατά συστάδες στα ξηρά και άγονα χώματα ημιορεινών και ορεινών περιοχών της Μεσογείου. Ανθίζει τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε συλλέγεται και το έκκριμα. Μια από τις ποικιλίες Κίστου είναι η Cistus Incanus ssp. tauricus, που είναι αυτοφυής και παρουσιάζει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες. Είναι ένα βότανο που έχει διατηρήσει ανεξίτηλες τις ιδιότητές του στο πέρασμα των αιώνων.
Για τα συμπληρώματα διατροφής Cistus Incanus Κάψουλες και Σπρέι, η LR χρησιμοποιεί τα πράσινα φύλλα του Κίστου, καθώς εκεί εστιάζεται η ευεργετική του δράση. Ο Cistus Incanus προσφέρει ουσίες πολύτιμες για τον οργανισμό, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής καθιστούν σχεδόν αδύνατη την κατανάλωση τροφών υψηλής διατροφικής αξίας σε καθημερινή βάση. Ουσίες όπως είναι οι πολύτιμες πολυφαινόλες.
 
Πολυφαινόλες
 
Οι πολυφαινόλες είναι φυτικές ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και σημαντική προστατευτική δράση για την υγεία του ανθρώπου. Έρευνες έχουν δείξει πως προάγουν την καλή λειτουργία του οργανισμού και παρατείνουν το μέσο όρο ζωής. Οι πολυφαινόλες αναστέλλουν ή περιορίζουν την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος, αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερίνης HDL και μειώνουν τα επίπεδα της λιπο-πρωτεΐνης LDL, της «κακής» χοληστερίνης, η οποία ευθύνεται για τη δημιουργία αθηρωματικών πλακών που προκαλούν τη στεφανιαία νόσο. Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους, μειώνουν την πιθανότητα δημιουργίας θρόμβων. Επίσης, έχουν την ιδιαίτερη ικανότητα να καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν οξείδωση στον οργανισμό και αποτελούν βασικό παράγοντα της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Κατά τον ίδιο τρόπο περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τις οξειδωτικές βλάβες στους ιστούς, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει την αντίσταση του ανθρώπινου οργανισμού στον καρκίνο. Αν μαζί με όλα τα παραπάνω λάβουμε υπόψη μας πως ο Κίστος αποτελεί το φυτό με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες στην Ευρώπη, μπορούμε να καταλάβουμε τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν οι Cistus Incanus Κάψουλες και Σπρέι!
Οι Κάψουλες, που έχουν φυτικό περίβλημα και δεν περιέχουν λακτόζη, έχουν 73% περιεκτικότητα σε εκχύλισμα Κίστου. Η δοσολογία είναι μια κάψουλα δύο φορές την ημέρα. Το Σπρέι -με δροσερή γεύση μέντας- είναι ιδανικό για «καθ’ οδόν», καθώς η πρακτική του συσκευασία σάς δίνει τη δυνατότητα να το έχετε πάντα μαζί σας!
Περιέχει εκχύλισμα Cistus Incanus σε ακόμη υψηλότερο ποσοστό: 86%! Ακόμη, στα συστατικά του Σπρέι Cistus Incanus περιλαμβάνονται τόσο η υδατοδιαλυτή Βιταμίνη C όσο και η λιποδιαλυτή Βιταμίνη Ε.
Η Βιταμίνη C είναι αναγκαία για τις διάφορες μεταβολικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η σύνθεση του κολλαγόνου, η διατήρηση της σταθερότητας των αιμοφόρων αγγείων, ο μεταβολισμός των αμινοξέων, η απελευθέρωση ορμονών στα επινεφρίδια, αλλά και η σύνθεση των οστών, των δοντιών, των ούλων και του αίματος.
Η Βιταμίνη C ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνοντας μολύνσεις από βακτήρια και ιούς, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Με τρεις ψεκασμούς απ’ ευθείας στο στόμα τρεις φορές τη μέρα, το Σπρέι Cistus Incanus παρέχει στον οργανισμό σας Υγεία και Ευεξία μέσα από τη φυσική δύναμη του ευεργετικού αυτού φυτού.

Μην ξεχνάτε ότι:
Η LR χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα πλούσια σε συστατικά φύλλα του φυτού και όχι τα άλλα τμήματά του.

    • Χρήση μόνο των πλούσιων σε συστατικά φύλλων του φυτού και όχι των άλλων τμημάτων του
    • Εκχύλισμα από αυτοφυή φυτά
    • Αμιγώς φυτικά συστατικά
    • Χωρίς γενετική τροποποίηση
Σε μορφή τσαγιού, σε συνδυασμό με την ευεργετική μέντα, δημιουργεί ένα ευχάριστο, ηρεμιστικό και αναζωογονητικό ρόφημα.
Είναι ένα υγιεινό βότανο που μπορείτε σε μορφή ροφήματος, να υιοθετήσετε στην καθημερινή διατροφή σας προσφέροντας  στον οργανισμό τα ευεργετικά του οφέλη.
Αρκεί μία κουταλιά του γλυκού τσάι, σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αφήνετε μερικά λεπτά να δράσει και το τσάι σας είναι έτοιμο.

  • 95% Cistus Incanus
  •  5%  Μέντα
Δείτε τα προϊόντα στον κατάλογο Collection

Τηλεφωνήστε μου στο τηλ. 2226055393 ή 6946284824 για να παραγγείλετε τα προϊόντα που επιθυμείτε