ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - TRANSLATION HERE

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΗΜΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ Η΄ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ ΚΙΛΩΝ; DIAITA Versus DIATROFI...

Η υγιεινη διατροφη είναι συνήθεια, χρειάζεται δηλαδή χρόνο και πειθαρχία και όχι βιαστικές και πρόχειρες αποφάσεις. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται σε κάποιον που στοχεύει σε άμεσο χάσιμο κιλών, το αδυνάτισμα χρειάζεται υπομονή προκειμένου να μην αποδειχθεί επικίνδυνο για την υγεία. Η χημική διαιτα και άλλες παραλλαγές θεωρούνται τρόποι για γρήγορο χασιμο κιλων αλλά τα πράγματα είναι όντως έτσι;;; Στο έγκυρο ιατρικό site onmed.gr βρήκαμε 14 δίαιτες που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε.Δείτε τις και κρίνετε αναλόγως....

Η Δίαιτα του Γκρέιπφρουτ
Περιλαμβάνει τη δραστική μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων και ζάχαρης, απαγορεύει το σέλινο και το κρεμμύδι, συνιστά τις τροφές με πολλές πρωτεΐνες και πολλή χοληστερόλη, κάθε γεύμα πρέπει να συνοδεύεται από ένα γκρέιπφρουτ ή από χυμό γκρέιπφρουτ, περιλαμβάνει 8 ποτήρια νερό την ημέρα και ένα φλιτζάνι καφέ.
Πιθανές επιπλοκές: Διαταραχές στον ύπνο, ζαλάδα, ξηροστομία, ξηρότητα της ρινικής κοιλότητας, πονοκέφαλος, σφίξιμο στο στήθος, πόνος στην ούρηση, υπέρταση, ναυτία ή και εγκεφαλικό.

Dietbet
Χρηματικά κίνητρα για την απώλεια βάρους. Οι χρήστες επινοούν «παιχνίδια» με την ελπίδα να χάσουν 4% του σωματικού τους βάρους σε 4 εβδομάδες και στη συνέχεια να λάβουν χρήματα για την επιτυχή ολοκλήρωση της «αποστολής» τους.
Το Dietbet δεν προτείνει απώλεια βάρους με υγιεινό τρόπο και προωθεί τον εθισμό στο τζόγο.

Δίαιτα Paleo
Η γνωστή Παλαιολιθική Δίαιτα απαγορεύει τα τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία, ακόμη και προϊόντα με διαπιστωμένα οφέλη, όπως τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια.
Πιθανές επιπλοκές: Υπερφόρτωση του οργανισμού με πρωτεΐνες, με πιθανό αποτέλεσμα την άνοδο της «κακής» χοληστερόλης (LDL), η οποία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την καρδιοπάθεια.

Atkins
Μια κατ’ εξοχήν πρωτεϊνική δίαιτα που προτείνει την κατανάλωση κρέατος, θαλασσινών, αβγού, τυριού και λίγων λαχανικών, με ελάχιστη πρόσληψη υδατανθράκων. Απαγορεύει τα αναψυκτικά, τους χυμούς, τα γλυκά και τους σπόρους.
Πιθανές επιπλοκές: Κακοσμία στόματος, ξηροστομία, κούραση, ζαλάδα, αϋπνία, ναυτία, δυσκοιλιότητα.

Η Δίαιτα του Μπισκότου
Το όνομά της αποκαλύπτει το ένα και μοναδικό προϊόν που περιλαμβάνει: τα μπισκότα! Μπισκότα για πρωινό, μπισκότα για δεκατιανό, για μεσημεριανό κ.ο.κ.
Πέρα από την εξαιρετικά περιορισμένη ποικιλία, η συγκεκριμένη δίαιτα δεν έχει καμία διατροφική αξία.

Δίαιτα 6:1
Η δίαιτα που έγινε γνωστή λόγω του τραγουδιστή των Coldplay, Κρις Μάρτιν, περιλαμβάνει την πλήρη αποχή από το φαγητό για μία ημέρα μέσα στην εβδομάδα.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο παρέχει οποιοδήποτε όφελος. Παράλληλα, μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στον ύπνο, στην κακοσμία του στόματος, στη νευρικότητα, το άγχος, την αφυδάτωση και την υπνηλία.

Mono Meal
Η δίαιτα αυτή συνιστά την κατανάλωση αποκλειστικά και μόνο ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Η Δίαιτα του Μπισκότου που αναφέρθηκε παραπάνω ανήκει στην κατηγορία Mono Meal. Άλλες παραλλαγές είναι η Δίαιτα της Μπανάνας, η Δίαιτα του Μήλου, η Δίαιτα του Γάλακτος κ.λπ.
Η παντελής απουσία ποικιλίας στη δίαιτα αυτή συνοδεύεται αναπόφευκτα και από τη στέρηση σημαντικών θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό.

Η Δίαιτα των Βρεφικών Τροφών
Περιλαμβάνει διατροφική «στροφή» στα πρώτα χρόνια της ζωής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έως και 14 βαζάκια βρεφικής τροφής και ένα μόνο «γεύμα ενηλίκων» το βράδυ.
Η δίαιτα είναι αρκετά περιοριστική και μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ανισορροπίες στον οργανισμό.

Fletcherism
Εάν σκοπεύετε να ακολουθήσετε αυτή τη δίαιτα (που δεν θα έπρεπε), ετοιμαστείτε να γυμνάσετε για τα καλά τα σαγόνια σας! Πρέπει να μασάτε κάθε μπουκιά τουλάχιστον 32 φορές, μέχρι η τροφή να γίνει εντελώς υγρή, και στη συνέχει να φτύσετε το φαγητό!
Η αλλόκοτη δίαιτα προωθεί ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και δεν επιτρέπει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.

Υγρή δίαιτα
Περιλαμβάνει μόνο ποτά και ροφήματα, όπως η λεμονάδα, το αλατόνερο και το καθαρτικό τσάι από βότανα.
Η υγρή δίαιτα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αφυδάτωση του οργανισμού
.
Ear Stapling
Ένα συρραπτικό στο αφτί υποτίθεται ότι ενεργοποιεί σημεία πίεσης που ελέγχουν την όρεξη ώστε να επιτευχθεί η απώλεια βάρους.
Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό τεκμήριο που να υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, ενώ παράλληλα υπάρχει κίνδυνος σοβαρής λοίμωξης και μόνιμης παραμόρφωσης του αφτιού.

Η Δίαιτα της Ωραίας Κοιμωμένης
Εάν σας αρέσει ο ύπνος ή έχετε αρκετό χρόνο διαθέσιμο μέσα στην ημέρα, ίσως αξίζει να το δοκιμάσετε. Η λογική είναι απλή: Όσο περισσότερο κοιμάστε, τόσο λιγότερο θα τρώτε! Ωστόσο, η δίαιτα αυτή προωθεί την κατάχρηση υπνωτικών χαπιών προκειμένου να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος.

Η Δίαιτα της Ταινίας
Σχετίζεται με το σκουλήκι ταινία και όχι με τον κινηματογράφο... Ένα αβγό του σκουληκιού με τη μορφή χαπιού θεωρητικά εξαφανίζει κάθε ίχνος τροφής που μπαίνει στον οργανισμό.
Οι πιθανές επιπλοκές της διαδικασίας αυτής είναι πολλές, μεταξύ των οποίων και ο θάνατος.

Η Δίαιτα της Αναπνοής
Τελευταία και... χειρότερη! Τι πρέπει να τρώτε; Αέρα κοπανιστό! Η «δίαιτα» αυτή περιλαμβάνει μόνο τις βαθιές εισπνοές και την έκθεση στον ήλιο.
Ο υποσιτισμός και ο θάνατος είναι βέβαια δύο πολύ πιθανές εκβάσεις για όσους ακολουθήσουν τη δίαιτα αυτή.

Για να δείτε κάποιες τροφές και συνήθειες που μπορούν να σας αδυνατίσουν χωρίς να κάνετε κακό στον οργανισμό σας μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο 

HOW TO LOSE WEIGHT FAST AND PERMANENTLY: FAT BURNING FOODS AND WEIGHT LOSS TIPS FOR YOUR HEALTH AND FITNESS